-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

25/2/10

Πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή το πρώτο τεύχος του Superman


Ένας αμερικανός ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιευτεί το όνομά του, πούλησε ένα βιβλίο κόμικς με τον Σούπερμαν έναντι του ποσού των 317.200 δολαρίων Η.Π.Α., σε δημοπρασία στο Διαδίκτυο, ενώ το είχε αγοράσει λίγα μόνο σεντς όταν ήταν παιδί, μετέδωσαν σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το κόμικ, με τίτλο «Action Comics, Τεύχος 1», χρονολογείται από το 1938 και είναι η πρώτη έκδοση της δημοφιλούς εικονογραφημένης σειράς με πρωταγωνιστή τον ιπτάμενο υπέρ-ήρωα, έγραψε η Νεοϋορκέζικη Daily News. Μόλις 100 αντίτυπα αυτού του τεύχους τυπώθηκαν παγκοσμίως, αλλά είναι άγνωστο πόσα σώζονται σήμερα και σε τι κατάσταση.

Η εφημερίδα γράφει ότι δεν είναι σύνηθες ένα τόσο σπάνιο αντικείμενο να πωλείται σε δημοπρασία στο Διαδίκτυο. Το κόμικ πουλήθηκε σε μια από τις υψηλότερες τιμές που έχει αποσπάσει ποτέ κόμικ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο μέχρι χθες κάτοχός του, το είχε αγοράσει μεταχειρισμένο από βιβλιοπωλείο, τη δεκαετία του '50, έναντι 35 σεντς, όταν ήταν εννέα ετών.

Ο νέος κάτοχός του ονομάζεται Τζον Ντολμάγιαν και είναι ντράμερ του ροκ συγκροτήματος System of a Down. Ασχολείται μανιωδώς με τα κόμικς, όμως παρά το πάθος του, επέμεινε πως δεν το αγόρασε για τον εαυτό του, μα για λογαριασμό ενός πελάτη του.

Άρτον και Θεάματα!
ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...