-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

22/4/10

Ειρηναίος: "Μακριά από το Facebook"


Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος με εγκύκλιο του (Αρ. 18) προς τον ιερό κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αναφέρεται στους κινδύνους του διαδικτύου και της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος αναφέρει: «Η πρόοδος και η τεχνολογία καλπάζουν εις τους καιρούς μας. Δώρον Θεού η Τεχνολογία αλλά και ευθύνη και απειλή δια το πώς και πόσον υπευθύνως διαχειριζόμεθα αυτήν».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, στην εγκύκλιο αφήνει υπονοούμενα κατά του «Facebook», τονίζοντας ότι, «ιδιαιτέρως αναφέρομαι εις το θέμα του διαδικτύου και δη του λεγομένου “Facebook”». Και συνεχίζει: «Δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησίαν, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσους το χρησιμοποιούν χωρίς διάκρισιν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κλείνοντας προσθέτει: «Προτείνομε, παρακαλούμε και εντελλόμεθα, όπως μη χρησιμοποιήτε το μέσον τούτο, δια τους ανωτέρω λόγους, όσοι δε εξ υμών έχετε χρησιμοποιήσει αυτό, παρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθήτε από αυτό και μη χρησιμοποιήτε αυτό πλέον, δια την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας».

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της πηγής μας, η εν λόγω εγκύκλιος έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι μεταξύ άλλων κάνουν λόγο «για οπισθοδρομική και αδικαιολόγητη συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου».

Εδώ κολλάει το «πάρ’ τ’ αβγό και κούρεφ’ το», της κεφαλίδας μας…

Πηγή: http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=10&t=1009&p=66529&hilit=%CE%95%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82#p66529

Άρτον και Θεάματα!
ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...