-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

18/11/09

Νέα γρίπη - Ένα βήμα πριν τον πανικό


Η ανθρωπότητα, μόλις ένα βήμα πριν τον πανικό.

(Στη φωτογραφία άνω, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά τη μετάλλαξή της, εξαιτίας του εμβολιασμού εναντίον της νέας γρίπης).

Για την νέα γρίπη ο λόγος. Κι ο αντίλογος επίσης. Εμείς έχουμε τον αντίλογο. Που λέει ότι, εντάξει, αρρώστια είναι, θα την περάσουμε κι αυτή! Που λέει ακόμα ότι, την πρώτη φορά, δε θα μας βλάψει! Τι θα γίνει, όμως, του χρόνου; Του αντίχρονου, τι; Και πόσες φορές θα τη γλιτώσουμε εντέλει;

Η ανθρωπότητα ησυχάζει… Σαν το καζάνι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το βρασμό. Αργότερα, θα εκτοξεύσει το καπάκι του. Που ευχόμαστε όχι! Να μην το εκτοξεύσει ευχόμαστε. Αρκούν οι ευχές; Οι προσευχές; Τα ξόρκια και τα φυλαχτά; Αν άρκεσαν ποτέ, ίσως ν’ αρκούν. Και μάλλον άρκεσαν…

Πόσες φορές, στο παρελθόν, δεν περάσαμε (ως ανθρωπότητα) τύφους, λοιμούς, λέπρα, φυματίωση κι αναρίθμητα άλλα που δεν τ’ αντέχει το κείμενο. Αφάνισαν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του πληθυσμού εκείνα τα αποτρόπαια κι ανίατα στον καιρό τους «εργαλεία του χάροντα». Επίσης, το 1920 συνέβη θαρρώ και μια άλλη πανδημία γρίπης.

Την ξεπεράσαμε… Όλα τα ξεπεράσαμε. Μπορεί λίγο-λίγο να μεταλλασσόμαστε – ποιος ξέρει; – σαν τις κατσαρίδες κι εμείς, γινόμαστε περισσότερο ανθεκτικοί. Μέχρι να βγάλουμε κέρατα απ’ τα εμβόλια ή μέχρι να βγάλουμε φτερά, ανάλογα με τα πιστεύω καθενός. Στο τραγουδάκι του Νικολόπουλου, «βγάζουμε φτερά». Μπρρρ, ποιητικά κρινόμενο, μπρρρ!...

Κι αν πράγματι, αυτό το νέο εμβόλιο είναι επικίνδυνο; Αν όσοι εμβολιάζονται σήμερα, σε ένα χρόνο αναπτύξουν κάποια παράξενη τριχοφυΐα; Αν αλλοιωθεί η φωνή τους; Αν π.χ. η Ξενογιαννακοπούλου, που έσπευσε να εμβολιαστεί από τους πρώτους, αλλάξει φύλο; Και γίνει επιθετική; Τη βάψαμε, μάγκες!

Είμαστε, λοιπόν, της γνώμης ότι είναι προτιμότερο να περιμένουμε την νέα γρίπη να έρθει αυτή σε μας, παρά να πάμε εμείς πάνω της και μάλιστα με τα μούτρα! Ας έρθει, ας μπει στο σπιτικό μας, ας την περάσουμε – αν και μερικοί δε θα την περάσουμε αλλά θα την ενταφιάσουμε μαζί με τα σώματά μας – και βλέπουμε στη συνέχεια.

Θα επιβιώσουμε την πρώτη φορά. Μπορεί να επιβιώσουμε και τη δεύτερη. Την τρίτη, θα μας στείλει! Ανάλογα πάλι με τα πιστεύω μας, είτε θα μας στείλει στον Άγιο Πέτρο, είτε στη Θεά των Λουλουδιών, είτε θα γίνουμε βουδιστικές μετεμψυχώσεις (εγώ θα γίνω πεταλούδα γιατί είμαι αρχοντικών κιλών και έχω απωθημένα).

Μόλις το συνειδητοποιήσουμε ότι κάπως έτσι λειτουργεί, εκεί να δείτε πανικός! Η πλήρης αποδιοργάνωση. Θα ωχριούν μπροστά στα γεγονότα, όλες οι ταινίες του Αρμαγεδώνα. Ακόμα και το θρυλικό «Η επόμενη μέρα», δε θα προλάβει να υλοποιηθεί στην πράξη. Φυσικά, όλα εξαρτώνται απ’ τις καλές προθέσεις του Αχμαντινεντάντ.

Θα πάθει την νέα γρίπη ο Αχμαντινεντάντ και θα θέσει σε εφαρμογή το ρητό: «Ο μετά των πολλών θάνατος, ουκ έστιν θάνατος». Πηγαίνοντας μια βόλτα μέχρι το πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας του, θα τα κάνει όλα μπουρλότο! Και την επαύριο, όχι του πλανήτη αφού δε θα υπάρχει πλανήτης, αλλά του σύμπαντος, οι εξωγήινοι φίλοι μας θα κουνάνε τις κεραίες τους, λέγοντας: «Αιωνία τους η μνήμη».

Και θα ζω μόνο εγώ… «Η επόμενη μέρα». Θα ζεις κι εσύ, αν είσαι όμορφη και ξανθιά. Θα ζήσουμε εκπληκτικά, σού το λέω!... Δεν πά’ να πάνε οι άλλοι – στο καλό!... Εσύ κι εγώ, εγώ κι εσύ, μόνοι πάνω στη γη, θα την περνάμε φίνα!

Αλήθεια, είναι τόσο νωρίς για να χαθούμε… Κι η γη για να πεθάνει τόσο νέα… Απ’ την άλλη, μπορεί μόνο εγώ να πεθάνω. (Άντε και λίγοι ακόμα, σύμφωνα με τις στατιστικές). Και να μείνετε εσείς όλοι πάνω στη γη, χαραμοφάηδες! Πάνω στη γη μου. Θα κατασπαράξετε την περιουσία μου, θα μού φτιάχνετε και σπερνά… Ωστόσο, το συμπέρασμα είναι ένα:

Η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή εφησυχάζει. Σε λίγο καιρό θα πανικοβληθεί πραγματικά. Η νέα γρίπη δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Ήρθε κι εγκαταστάθηκε πια. Είναι η προίκα μας. Αντικαθιστά τους πάγους που λιώνουν και τα δάση που καταπίνουμε. Τα μικρόβιά της, κάποτε, θ’ αποκτήσουν αυτοσυνειδησία. Όταν εμείς…

…Όταν εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Θα μιλάνε για «γίγαντες» προγόνους τους. Και θ’ αγνοούν πως τους φάγανε…

Άρτον και Θεάματα!

Υ.Γ.:
Το παρόν άρθρο είναι γραμμένο με ιδιαίτερα ελαφρύ τρόπο, προκειμένου να μην πανικοβάλει και να απευθύνεται άνετα σε όλες τις ηλικίες. Εντός της ημέρας, θα δημοσιεύσουμε ένα καινούργιο άρθρο, στον ιστότοπό μας God Fairy Tales!, το οποίο, και πρέπει, και θα χτυπά πιο δυνατά τη γροθιά του... Α.& Θ.
ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...