-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

11/10/10

Ο πρωθυπουργός άνοιξε κρεοπωλείο στον Βασίλη Νικολόπουλο


Ίσως το πιο ανθρώπινο ρουσφέτι στην ιστορία της πολιτικής μας ζωής.

Όπως αποκάλυψε χθες, Κυριακή, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου τον νεαρό Βασίλη Νικολόπουλο, γιο ενός από τους πέντε κυνηγούς που δολοφόνησαν, τον Νοέμβριο του 2006, δυο βοσκοί στο Αγρίνιο, επειδή θεώρησαν ότι προκάλεσαν ζημιά στην ιδιοκτησία τους. Θυμίζουμε ότι η περίπτωση του Βασίλη Νικολόπουλου ήταν η πιο τραγική απ’ όλες καθώς η μητέρα του και η αδελφή του αυτοκτόνησαν λίγο καιρό αργότερα, καταπίνοντας εντομοκτόνο, επειδή δεν μπόρεσαν ν’ αντέξουν την τραγωδία που τις βρήκε. (Το ιστολόγιό μας είχε αναφερθεί στο συμβάν).

Η επίσκεψη του μοναδικού επιζώντα αυτής της οικογένειας στον πρωθυπουργό, δεν είχε καθόλου εθιμοτυπικό χαρακτήρα ούτε ειπώθηκαν μόνο παρηγορητικά λόγια. Αντίθετα, ο Γιώργος Παπανδρέου, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, προχώρησε σε μια τεράστια πράξη ανθρωπιάς και βοήθησε τον Βασίλη Νικολόπουλο ν’ ανοίξει το δικό του κρεοπωλείο στο Αγρίνιο, σε οικόπεδο μάλιστα που παραχώρησε η Εκκλησία, για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» υπογράφει ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης.

Η τραγική ιστορία της διαδοχικής αυτοκτονίας μάνας και κόρης όπως την παρουσίασαν τότε τα φύλλα των εφημερίδων, έχει ως εξής:

Νέα τραγωδία στην περιοχή Καμαρούλα Αγρινίου, όπου αυτοκτόνησαν η μητέρα και η αδελφή του 16χρονου Αλέξη Νικολόπουλου, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2006 είχε δολοφονηθεί μαζί με άλλους τέσσερις κυνηγούς.

- Δεν μπορώ άλλο τη ζωή μου χωρίς τον μικρό μου τον Αλέξη. Θα σας βλέπω μαζί με τον Αλέξη από ψηλά. Σας ζητάω συγγνώμη…

Με αυτές τις λίγες λέξεις που κατάφερε να γράψει πάνω σε μια κόλλα χαρτί αποχαιρέτησε τα δυο της παιδιά, συγγενείς και φίλους και έπειτα πήρε τον δρόμο για το μακρύ ταξίδι δίχως επιστροφή για να συναντήσει και να αγκαλιάσει το 16χρονο αγόρι της, το οποίο της το στέρησαν στις 25 Νοεμβρίου του 2006 τα σκάγια της καραμπίνας που κρατούσε ο Διονύσης Φούκας.

Η μικρή της κόρη ένιωσε για μία ακόμη φορά τον θάνατο να φωλιάζει στο σπίτι τους και σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει… Όταν αντίκρισε την μητέρα της νεκρή και διάβασε το σημείωμα, και η δική της ψυχή λύγισε και αποφάσισε να την ακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο. Πήρε το ίδιο στυλό και έγραψε στον μεγάλο της αδελφό:

- «Βρήκα τη μαμά νεκρή. Δεν μπορώ άλλο αυτή τη ζωή, θα πεθάνω και εγώ. Βασίλη, να είσαι δυνατός και να προσέχεις».

Έπειτα έκλεισε για πάντα τα δακρυσμένα μάτια της κι ο ανείπωτος πόνος της έσβησε…

ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...