-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

17/7/10

Κλείνει και φεύγει από την Ελλάδα η Aldi


Την απόφαση της να διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα έως το τέλος του 2010 ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Aldi Hellas προς το προσωπικό της, επικαλούμενη το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στη χώρα.

Η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου διαθέτει 38 καταστήματα στην Eλλάδα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας φέρεται να έχει δηλώσει ότι η παρουσία και η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα δεν είναι πλέον βιώσιμη.

H εταιρεία απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους και συνεργάζεται για την παραγωγή των προϊόντων με περισσότερες από 130 βιομηχανίες στην Eλλάδα, όπως η αλλαντοβιομηχανία Nίκας, η Yφαντής, η MEBΓAΛ, η AΓNO, η Mύλοι Λούλη, η Mέλισσα Kίκιζας, η Aφοί Xαϊτόγλου, η Πειραϊκή Xαρτοποιία κ.ά.

Αβέβαιο είναι μετά από αυτές τις εξελίξεις το μέλλον των εργαζομένων, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει εξαγορά των καταστημάτων της Aldi από άλλη εταιρεία.

Η αποχώρηση της Aldi έρχεται μετά την έξοδο από την εγχώρια αγορά της Plus (αρχές του 2009), αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Aτλάντικ».

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η Aldi δεν κέρδισε όπως ήλπιζε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Ελλάδα, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από την εδραιωμένη από χρόνια Lidl στον χώρο των χαμηλού κόστους σουπερμάρκετ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...