-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

29/1/10

Σαλάτες αμφίβολης καθαριότητας σε σούπερ-μάρκετ


Σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υπερ-μάρκετ, συναντήσαμε νωρίτερα το κιόσκι ενός νέου ελληνικού προϊόντος, το οποίο είναι dressing για τις σαλάτες. Η κυρία που το διαφήμιζε είχε γεμίσει ένα υπέροχα διακοσμημένο μπολ (δείτε φωτογραφία) με σαλάτα από μαρούλι, λάχανο και μερικά ακόμη πράσινα κηπευτικά, με περιχυμένο και ανακατωμένο το dressing της...

Ο κόσμος δοκίμαζε πρόθυμα το προϊόν, μέσα σε ξεχωριστά πλαστικά κυπελάκια και, μέχρι εδώ, όλα καλά.

Όταν όμως πλησιάσαμε την εν λόγω κυρία και τη ρωτήσαμε για την καθαριότητα, αν δηλαδή το μαρούλι και το λάχανο πλύθηκαν καλά και ποιος εγγυάται γι' αυτό, η απάντησή της μας προβλημάτισε ιδιαίτερα: "Εγώ δεν είμαι υπεύθυνη για το πλύσιμο των σαλατικών. Για την καθαριότητα και το πλύσιμο, μεριμνά η διεύθυνση του υπερ-μάρκετ (προσοχή, όχι της εταιρίας dressing που διαφήμιζε) και είμαι σίγουρη πως κάνουν καλά τη δουλειά τους".

Εμείς αναρωτιόμαστε αν αυτή η αλυσίδα υπερ-μάρκετ διαθέτει πιστοποίηση υγιεινής κι αν υπόκειται στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για τη δημόσια υγεία. Διότι, πώς ταΐζει τον κόσμο σαλάτες, για τις οποίες λίγοι δυστυχώς αναρωτιούνται αν είναι καθαρές και πόσο!

Σημειώνουμε τέλος ότι, όταν παλιότερα μια άλλη εταιρία - ταχυφαγίας - παρέσχε στους πελάτες της άπλυτα λαχανικά, είχαμε αρκετά θύματα. Κι ανυποψίαστους πολίτες που κατέληξαν στα καλά-καθούμενα σε κλινικές και νοσοκομεία για πλύση στομάχου.


Άρτον και Θεάματα!
ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...