-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

30/9/09

Οι δημοσκοπήσεις και τα Blogs

fairy-flying

Μια και καλή εξήγηση εδώ χρειάζεται, προς ώτα ακουόντων και μη: Τα ιστολόγια (blogs) δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης. Άλλο αν ορισμένα ιστολόγια πράγματι πληροφορούν τον κόσμο παρέχοντας ειδήσεις και αναλύσεις επί θεμάτων της επικαιρότητας. Νομικά, τα ιστολόγια είναι προσωπικά ημερολόγια των κατόχων τους.

Επίσης, κανείς μα κανείς κάτοχος ιστολογίου (blogger) δεν υπόκειται στους κανονισμούς οποιουδήποτε Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ε-σου-ρου), έντυπου τύπου ή άλλου ελεγκτικού οργάνου/φορέα. Αυτό δα έλειπε!

Τέλος, τονίζουμε με όσο πιο δυνατή και ξεκάθαρη φωνή, ότι κάθε ιστολόγιο έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κατόχου του, ως άτομο, ως ευρωπαίος και έλληνας πολίτης. Ως άτομο επαναλαμβάνουμε, κι όχι ως οργανισμός, εταιρία, νομικό πρόσωπο και τα λοιπά.

Όταν, συνεπώς, ένα ιστολόγιο δημοσιοποιήσει μια, εκ των διενεργούμενων στις προεκλογικές τούτες πονηρές μέρες, δημοσκόπηση, επέχει την απλή ευθύνη ενός ιδιώτη που κράτησε στο καρνέ του κάποια σημείωση. Αν το καρνέ του τώρα, κατά σύμπτωση ή και σύμφωνα με την ελεύθερη επιθυμία του, διαρρεύσει και δουν κι άλλοι το περιεχόμενό του, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι εξέδωσε περιοδικό, εφημερίδα κι άλλα τέτοια...

Για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι μετέδωσε την πληροφορία στον περίγυρό του. Στον γείτονά του με τον οποίο γνωρίζονται, στο φίλο και στη φίλη, στο άτομο που γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου και γίνανε φίλοι. Διότι, όποιος σε επισκέπτεται στο ιστολόγιό σου, είναι αυτοδίκαια και φίλος σου.

Κανένας εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στο τι κουβεντιάζεις με τους φίλους σου, διότι είναι σαν να παρεμβαίνει στην ελεύθερη έκφρασή σου. Αυτό είναι οπωσδήποτε αντισυνταγματικό, κι αν δεν καταπέσει στα ελληνικά δικαστήρια, θα καταπέσει οπωσδήποτε βαρύγδουπα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Αγαπητοί μου φίλοι, σαν κερασάκι στην τούρτα, σας πληροφορώ πως γίνεται μια ανεξήγητη προπαγάνδα στο διαδίκτυο ανεβάζοντας τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε μεγάλα ύψη. Η αλήθεια είναι πως η διαφορά υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σήμερα, ασφαλώς παραμένει, και κυμαίνεται μεταξύ των 4,5 και 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Άρτον και Θεάματα!
ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...