-->

Σελίδες

Get Adobe Flash player

31/1/11

Ελληνικό Big Brother: Ο απίστευτος Τελικός των Τελικών


Όλα μπορούσαν να συμβούν, και όλα συνέβησαν! Δάκρυα, πόνος, ίντριγκες, έρωτες, πάθη, αγωνία, μίση, έριδες, φιλίες, λυκοφιλίες, υστερία, απελπισία, νοσταλγία για αγαπημένα πρόσωπα… Είχε τα πάντα ο …μπαξές του καλύτερου ίσως Big Brother όλων των εποχών (και όλων των χωρών), του ελληνικού! Οι Έλληνες και οι κατά το ήμισυ Έλληνες παίκτες, για περίπου τέσσερις μήνες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αγαπήθηκαν, μισήθηκαν, κέντρισαν το ενδιαφέρον με χίλιους τρόπους! Και το αποτέλεσμα:

Νίκησε η Κρήτη!...

Ναι, μα τον Ξυλούρη, μα τον Κορνάρο και τον Καζαντζάκη, τους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες! Ο Γιάννης Φουκάκης κέρδισε το έπαθλο των 170.000 ευρώ, ένα μέτριο ποσό, το οποίο ίσα-ίσα φτάνει, είτε για ν’ ανοίξει Goody’s στο Ηράκλειο ή στα Χανιά, είτε για ν’ αγοράσει ένα μάλλον μικρό σπίτι στις ίδιες πόλεις, είτε τέλος για να επιδιορθώσει το πατρικό του και εκεί να στεγάσει την αγαπημένη του Φωτεινή, μαζί με τα ένα σωρό κουτσούβελα που εντός ολίγου θ’ αρχίσει εκείνη να τού αραδιάζει ασταμάτητα!

Αχ, Κρήτη, λεβεντογέννα!... Τι θρίαμβος ήταν αυτός, τι μεγαλείο!

Και τι έξοδα!... Βεγγαλικά, καπνοί, εφέ, γερανοί, μεγαλεπήβολες κατασκευές, σκηνικά, πλατό, παρουσιαστές, καμεραμέν, σκηνοθέτες, εξέδρες, σημαίες, κασκόλ, μάσκες του Ηλία! Αν βάλουμε κάτω τα έξοδα, θα ανακαλύψουμε ένα αστρονομικό ποσό κρυμμένο πίσω τους. Ωστόσο, οι πανάκριβες διαφημίσεις, οι αμέτρητες χορηγίες, τα ιλιγγιώδη ποσά που έπεσαν αθρόα στο «χρηματιστήριο του Big Brother», έγειραν στο φινάλε συντριπτικά την πλάστιγγα του ισολογισμού υπέρ των κερδών. Κέρδη πολλά, χρυσάφι αμέτρητο!...

Πολύ θα το χάρηκαν οι Γερμανοί!...

Οι Γερμανοί διοικούντες τον Άλφα, φυσικά. Το κανάλι του Ρόιτερ, εεε συγνώμη, του Σρόιτερ θέλαμε να πούμε. Και αν το σκεφτούμε καλύτερα, ψίχουλα έδωσαν οι διοργανωτές στον Φουκάκη. Τα 170.000 ευρώ, ανταποκρίνονται σε καθαρά έσοδα από διαφημίσεις, μιας, άντε δυο, εκπομπών του reality αυτού. Μα, απ’ την άλλη, υπάρχουν άλλα που δεν τα είδαμε ή που τα είδαμε ακροθιγώς. Στον Αντώνη δόθηκε σπίτι!... Τού δόθηκε επίσης αυτοκίνητο!... Στους υπόλοιπους, χρήματα! Ανάλογα με το πόσο έμειναν στο «Σπίτι».

Και όχι μόνο!... Η δόξα πλέον τούς είναι χαρισμένη! Όπου κι αν πάνε οι παίκτες του Big Brother, οι πόρτες μπροστά τους στέκουν ορθάνοιχτες, η επιτυχία, σαν όμορφη κοπέλα, τους ακολουθεί εκλιπαρώντας κυριολεκτικά να την αποδεχτούν! Ο Φουκάκης θα γίνει τραγουδιστής! Η Νάρα κι ο Μιχάλης χορευτές! Η Ελίνα (μεγάλη απούσα του Τελικού) σεξοβόμβα! Ο Γιώργος θ’ αποκτήσει δική του νταλίκα! Ο Αντώνης εκπαιδευτής extreme sports! Η καθηγήτρια πιάνου Ντορέτα θα ανοίξει δικό της Ωδείο! Και άλλοι άλλα!

Ο Ηλίας μόνο, θα παραμείνει Ηλίας!...

«Αχ, συγνώμη δέντρο, μήπως σας πόνεσα»;
«Θέλω να κάνω φωτοσύνθεση» (λέει το δέντρο), «φύγε από μπροστά μου Ηλία»!
«Εντάξει, δέντρο… Μη θυμώνετε… Δεν θα ξανακόψω φυλλαράκι, να μη σας πονέσω»…

Τελείωσε, λοιπόν, το Big Brother! Οι ξένοι υπεύθυνοι άλλων καναλιών, ήδη έχουν επίσημα παραδεχτεί ότι σημείωσε απίστευτη επιτυχία. Επιτυχία σε έσοδα, τηλεθέαση, ψηφοφορία (το ένα ρεκόρ κατέρριπτε το προηγούμενο), ενδιαφέρον, πλοκή, ευρηματικότητα, εφέ, πλάνα, πιστότητα ήχου, ψηφιοποίηση εικόνας, νυχτερινές λήψεις και λοιπά. Και τι θα κάνουμε εμείς, τώρα; Πώς θ’ αντέξουμε με τον Μποτρίνι; Πώς, με τις «Οικογενειακές Ιστορίες», που τις βάλανε μάλιστα δύο φορές (μια το απόγευμα και μια το βράδυ);

Ειλικρινά, «τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους»;

ERA Kosmos - 93.6 FM Αθήναι Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...